Monday, 15 February 2016

Cara Daftar Affiliate dan Senarai Laman Web Yang ada Menawarkan Program Affiliate

Kini di Malaysia, terdapat banyak laman web berbahasa Melayu yang ada menawarkan Program Affiliate.. Sebagai contoh, laman Web equrban.com

Tempahan lembu dan Kambing untuk Ibadah Korban dan Akikah di Kemboja

Bagaimana nak mendaftar menjadi Agen Affiliate?

Cara pendaftaran untuk menjadi agen affiliate equrban adalah seperti berikut: 

1) Layarai laman web equrban.com (Klik Di Sini)Kemudian Klik pada Tab Rakan Niaga yang terdapat di laman web tersebut

Sumber : Klik Di Sini


2) Anda akan di bawa ke page rakan niaga EQurban.com.. Kemudian klik pada Tulisan Klik Di Sini, untuk daftar seperti yang tertera dalam gambar di bawah:

Sumber : Klik Di Sini

2) Anda akan di bawa ke borang pendaftaran Agen Affiliate EQurban.com.. Dan Klik pada button seperti dalam gambar di bawah:


3) Anda perlu mengisi semua butiran berkaitan diri anda seperti yang tertera dalam gambar di bawah:


Selepas anda selesai mendaftar sebagai agen pemasaran affiliate eQurban.com, anda boleh membuat semakan di mailbox anda.. Biasanya pihak syarikat akan menghantar email pengesahan pendaftaran anda sebagai seorang agen pemasaran.. 

Tahniah... Anda kini telah berjaya menjadi seorang agen pemasaran bagi syarikat Equrban.com

4) Setelah itu, anda pergi ke ruangan login agen affiliate.. Kemudian anda masukkan Affiliate ID dan password.. Anda akan mendapat link affiliate dan beberapa Tools yang boleh anda gunakan untuk mulakan kerja-kerja mempromosi perniagaan tersebut..

Klik pada Tab Bahan Promosi, dan pilih bahan Promosi yang anda ingin gunakan:


Contoh Link Affiliate : http://www.equrban.com/hop.php?ref=click_here

Contoh Banner :


Copy And Paste html Code ini di blog anda untuk mendapatkan banner seperti di bawah:



Mudah bukan... Untuk menjadi ejen affiliate tanpa mengeluarkan sebarang Modal walau satu sen pun.. 100% adalah Percuma.. Jadi, apa tunggu lagi... Bertindaklah sekarang.. Semoga anda juga berjaya menerima komisyen seperti agen affiliate yang lain.

Selain equrban, anda juga boleh mendaftar untuk menyertai ejen affiliate di beberapa laman web  yang lain.. Berikut saya senaraikan beberapa laman web berbahasa Melayu yang turut menawarkan program affiliate..  


Senarai laman Web Berbahasa Melayu yang ada menawarkan program  affiliate


Saya berharap, semoga informasi ini dapat memberi manfaat kepada semua pembaca blog ini..

Terima kasih kerana sudi membaca.. 

3 comments:

  1. List senarai program affiliate ni akan selalu berubah2.. Tq Azhan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum.wr.wb. perkenalkan nama saya Ibu Anita Tki Malaysia, saat menulis ini saya teringat memory masa lalu.saya sangat tergugah hati melihat coretan hati yang bapak tulis. saya jadi teringat tentang masa-masa sulit dulu,karena iktiar dan usaha , seolah2 menjadi dendam bukan lagi motivasi, cuma satu tujuan saya pada saat bagaiman caranya untuk bangkit..singkat kata berbagai macam iktiar dan cara yang saya lalui, mengingat pada saat itu hutang saya 1,2m yang tidak sedikit, belum lagi bunga renternir yang bertambah. karena usaha, kesungguhan hati, akhirnya menemukan jalan /solusi . saya percaya ALLAH ITU TIDAK DIAM MAHA PENYAYANG , cobaan itu bukan lah ujian tapi hadiah yang tersilmut untuk kebahagiaan yang sebenar2nya. Sudah banyak para normal yg kami mintai angka togel dan uang gaib cuma Ki Witjaksno yg berhasil alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus. jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi Ki Witjaksno:0852_2223_1459. ingat kesempatan tidak akan datang untuk yang kedua kalinya KLIK-> BOCORAN TOTO 2D 3D 4D 5D 6D

      Delete
  2. menarik...kalau tak keberatan bagitahu agak2 affiliate mana yg tawarkan komisen yg tinggi ? buat masa ni kat blog saya cuma affiliate sspn i plus sahaja

    ReplyDelete

Penaja Utama